Jdi na obsah Jdi na menu
 


Leden 2020

26. 12. 2019

  Přestože se v lednu jako obvykle nesejdeme, již teď  připomínáme odběr měli a odevzdání vzorků k vyšetření na přítomnost roztoče Varroa, které žádáme od všech našich členů každý rok. Vzorky budeme vybírat na schůzi 7.února 2020 (ještě bude upřesněno), proto odevzdejte vzorky včas svým důvěrníkům nebo pak osobně na této schůzi. Mnohým zaniklo členství, proto upozorňujeme všechny nečleny, že nejsou této povinnosti zbaveni. Jak již bylo řečeno na listopadové schůzi, i nečleni mohou odevzdat své vzorky k nám, žádat u nás o zpracování dotace 1.D a zprostředkování léčení, přičemž by od nich bylo docela slušné uhradit alespoň dlužné částky za léčení za poslední rok (počet včelstev x 22,-kč) + administrační poplatek na další rok (počet včelstev x 5,-kč) ideálně na účet naší ZO 209371304/0300 a do poznámky připsat alespoň svoje jméno. Nečleni, kteří si vše odbaví sami, nemusí platit nic, ale předloží výsledky vyšetření a zdokladují organizaci léčení. Vzhledem k velkým úhynům včelstev je toto nutné.

  Vyšetření na mor letos nejspíš nebudeme mít hrazené, přesto pokud by byl zájem, můžeme též odevzdat vzorky hromadně, vybrat na něj peníze a pak případně hledat sponzora. 

 

  Přejeme všem našim členům i spolupracujícím nečlenům, jejich rodinám a také jejich včelím kamarádkám, hodně zdraví a sil do další práce, hodně radosti, štěstí, lásky, spokojenosti, krásný a úspěšný nový rok.